Taksim meydanında nasıl yazılır?
Türü belirten kelimeler küçük harfle başlar. büyük harfle başlar. Yer adlarında ve özel isimden sonra kullanıldığında yanına yazılır.
Karaköy meydanında nasıl yazılır?
Sokak adlarında mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Caddesi , İnkılap Caddesi vb.
Kızılay meydanına nasıl yazılır?
Kare isimleri: Kare isimleri de özel isimler kategorisine girer ve her kelimenin ilk harfi büyük yazılır. Örneğin, “Taksim Meydanı”, “Kızılay Meydanı”. 8 Haziran 2024
Sultanahmet bitişik mi?
Betül Eyövge Yılmaz devam ediyor
Sultanahmet Meydanı nasıl yazılır?
Sultanahmet Meydanı, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Binbirdirek semtinde bulunan tarihi bir meydandır.
Meydan isimlerine gelen ekler ayrılır mı?
Hayır, ayrılamaz. Sadece kurum ve kuruluş adlarındaki ekler bir kesme işaretiyle ayrılmaz. Diğer özel adlara gelen ekler bir kesme işaretiyle ayrılır.
Kadıköy Meydanı nasıl yazılır?
Kadıköy Meydanı Kadıköy Meydanı, İskele Meydanı veya Rıhtım Meydanı, İstanbul’un Kadıköy semtinde bir meydandır.
Kısaltmalara gelen ekler nasıl yazılır?
Küçük harfle yazılan kısaltmalarda kelimenin telaffuzu esas alınır: cm, kg’den, mm… Büyük harfle yazılan kısaltmalarda ise kısaltmanın son harfinin telaffuzu esas alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT from, TL….
Da ne zaman ayrı yazılır?
Öğrencilere bu konu hakkında pratik bir ipucu da veriliyor: “Eğer de, da yerine ‘genius’ kelimesini koyduğunuzda anlam değişmiyorsa, bu bir bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.” Eğer anlam değişiyorsa, bu bir eklemedir ve yanına yazılır.” 18 Temmuz 2020
Ayasofya Meydanı nasıl yazılır?
13) Yer ismine göre mahalle, cadde, bulvar, meydan, apartman vb. İsimler büyük harfle başlar: ÖRNEK: > Mahmutlu Mahallesi, Vatan Caddesi, Asil Apartmanı, Kızılay Meydanı…
Ulus Meydanı nasıl yazılır?
NOT: Mahalle, meydan, bulvar, cadde ve sokak adlarında kullanılan “mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak” sözcükleri büyük harfle başlar. NOT: Özel isimde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözcükler küçük harfle başlar.
Galata Köprüsü nasıl yazılır?
Saray, konak, han, kale, köprü, anıt vb. Yapı adlarının tüm kelimeleri büyük harfle başlar: Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Konağı, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı.
Sultanahmet meydanında ne var?
Sultanahmet Meydanı’nda ayrıca Duvar Dikilitaşı, Milyon Taşı, Mısır’dan getirilen dikilitaş, Delphi Apollon Tapınağı’ndan getirilen yılanlı sütun ve Alman Çeşmesi de yer alıyor.
Meydan isimleri nasıl yazılır?
Kıta, eyalet, il, ilçe, belde, şehir ve köy adları, özel isim veya rakamdan sonra geliyorsa küçük harfle yazılır. (Asya kıtası, Ankara ili, Çavuşlu köyü…) – Mahalle, cadde, sokak, meydan ve bulvar adları büyük harfle yazılır.
Sultanahmet Camii nasıl yazılır TDK?
Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camii, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada 1609-1617 yılları arasında mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.
Kadıköy Meydanı nasıl yazılır?
Kadıköy Meydanı Kadıköy Meydanı, İskele Meydanı veya Rıhtım Meydanı, İstanbul’un Kadıköy semtinde bir meydandır.
Sümbül apartmanında nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak sümbül olarak yazılır. Doğru kullanımı sümbül şeklinde olmalıdır.
Adreste taksim nasıl yazılır?
Eğik çizgi karakteri, İnternet adreslerini yazarken de kullanılır. Bu karakter genellikle adreslerde kullanılır. Şehir ve ilçe yan yana yazıldığında, aralarına eğik çizgi eklenir. Eğik çizgi karakteri, kelime anlamlarının kullanıldığı bağlamı ifade etmek için kullanılır.
Sokağında nasıl yazılır?
Buna göre “Kazım Karabekir Sokağı’na” kullanmak doğru olacaktır. – “Sokaya” olarak kesme işaretini kullanmamak önemlidir. Cümleye bakarsak “Kazım Karabekir Sokağı” olduğunu görebiliriz. “Sokak” kelimesinden sonra ekler ayrılmalıdır.