Pepeçuranın diğer adı nedir?
Bu tatlının adı hakkında ilk kez konuşalım: Pepaçura, üzümün güç ve şenlikli damakla bağlantılı olması gereken bir tatlıdır. Pepaçi’ye siyah üzüm pudingi ve mor trot tatlısı da denir.
Pepeçura sağlıklı mı?
Özellikle C vitamini ve polifenollerin zengin antioksidanı sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sunar. Bu nedenle, enfeksiyonlara, özellikle Covid-19’a karşı vücut direncini arttırır.
Pepeçura tadı nasıl?
Pepaçura’nın ürettiği üzüm türüne “OST -Schwarzer deniz bölgesinde” Adesa ıNda olarak adlandırılır. Tadı genellikle baharatlı ve yoğundur.
Pepeçura hangi üzümden yapılır?
Hileler, özellikle pirinç için özgü kokulu üzümlerle Pepaçura tatlısı ile yapılır.
Pepeçura üzümü nerede yetişir?
Türkiye’nin ost -schwarzer denizinde üretilir. Siyah üzüm su, buğday unu ve nişasta veya mısır unundan yapılmalıdır. Pepçura Çayeli ve Batı Bölgesinde üretilmektedir. Yerel Pepaçi olarak da bilinir.
Pepeçura tatlısı hangi yöreye ait?
Türkçe’nin diğer adı olan üzüm suyu tatlısı, ülkemizdeki ost -schwarzer deniz bölgesinde bir tatlıdır. Başka bir deyişle, hangi Pepaçura eyaletinin ait olduğu sorusunun cevabı rize. Pirinçten tüm doğu kararmasına yayılan Pepepaçura tatlısı, her mevsim üretilebilen hafif bir tatlıdır.
Pepeçura tatlısı neden yapılır?
Pepepaçura, üzümün kalınlığa ve damak için sıkıca bağlanması gerektiği sevimli. Pepaçi’ye siyah üzüm pudingi ve mor trot tatlısı da denir. Kokulu mor veya siyah üzümlerden oluşur. Ayrıca normal üzümlerden oluşur, ancak koku, tadı aynı değildir.
Karadeniz’in kokulu üzümü nedir?
Isabella (Vitus Labrusca), farmasötik üzüm, çilek, siyah üzüm, benzersiz aroması nedeniyle benzersiz aroma gibi birçok isim, Karadeniz’de “kokulu üzümler” olarak adlandırılıyor.
1 Kase pepeçura Kaç Kaloridir?
Pepaçura tatlısının bir kısmında yaklaşık 228 kalori var. Oldukça kalori olan bu tatlı, beslenme menünüzde de sakinleştirilebilir.
Karadeniz kokulu üzümün adı nedir?
Doğu Schwarzer bölgesi olan yerel bir tür olan kokulu karaezütün hasadı başladı. Bilindiği gibi, bölgemizde çok popüler olan ve ülkemizde kendi zevkiyle bilinen kokulu Kara Kide, kök ve pekmezin yanı sıra çok fazla tüketim olarak tüketilmektedir.
Pepeçura tatlısı neden yapılır?
Pepepaçura, üzümün kalınlığa ve damak için sıkıca bağlanması gerektiği sevimli. Pepaçi’ye siyah üzüm pudingi ve mor trot tatlısı da denir. Kokulu mor veya siyah üzümlerden oluşur. Ayrıca normal üzümlerden oluşur, ancak koku, tadı aynı değildir.
Pepeçura Rumca ne demek?
‘Pepaç’ kelimesi olgun veya bal meyvesi anlamına gelir. Bu lezzetli tatlı için kısaca “üzümlerden puding” diyebiliriz. Haftalar onurlandıran üzümler kalınlık ve mısır unundan yapılır. Pepaçura, rengiyle büyüleyici, Yunanca bir isim.
Pepeçura nerede yenir?
Rize’nin düzenli bir coğrafi işareti olan Pepaçura koku üzümlerinden oluşur. Yılın bu aylarında hasat edilen üzümler pişirilir, mısır unu, buğday unu ve kıvam birleştirilir.